Säkerhet överlag under fisket
Att tänka på

Säkerhet överlag under fisket

När det är dags att fiska måste man överlag tänka på säkerheten. Det gäller att tänka på att man är vid vatten. Det är inte heller helt säkert att hålla på med fiskekrokar och annat. Det är lätt att slinta när man ska sätta på ett drag och då kan kroken hamna i fingret eller handen. Om man springer runt barfota eller i skor med tunna sulor kan man också råka trampa på en krok. Om man får en fisk ska den dessutom krokas av och ibland kan det vara svårt att hålla i fisken och ta bort kroken samtidigt. Det är lätt att slinta. Man vad mer är det viktigt att tänka på?

Knivhantering

När man är ute och fiskar har man ofta med sig en eller flera knivar. De kan till exempel behövas för att skära av en intrasslad lina, för att skära upp ett korvpaket eller för att avliva en fångad eller skadad fisk. Men det är lätt hänt att man bara kastar ifrån sig kniven och inte tänker mer på den när man har använt den färdigt. Då är det lätt hänt att någon gör sig illa på den.

Spring inte

Vid vatten kan bryggor och klippor ofta vara riktigt hala. Då gäller det att man inte springer omkring utan oavsett vad som händer måste man gå lugnt. Om man bär en kniv, fiskespön eller annat kan det bli ännu allvarligare om man ramlar. Dessutom riskerar man att ramla ner i vattnet. Om man springer runt för mycket och bryggan rör sig kan man dessutom skrämma fiskarna så att de inte nappar och det är inte så roligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *