Ta dig till undangömda fiskeställen
Olika fisketekniker

Ta dig till undangömda fiskeställen

Det finns få saker som är så avkopplande som att ta sig till ett mysigt fiskeställe och bara njuta av naturen i flera timmar. Du kan gärna det till en heldag där du tar med dig kaffe och fika. Men om du bor i staden får du vara beredd på att åka en bit för att hitta till de bästa fiskeställena. De brukar ofta ligga undangömda på landet utanför stan. Men har du bara en bil så löser sig det mesta. Ibland får du dock ställa bilen och promenera en bit innan du upptäcker de allra bästa av fiskevatten.

Välj en bil för ändamålet

Oavsett vart i landet du bor är det normalt svårt att utnyttja kollektivtrafiken när du ska åka ut och fiska. De flesta bussar och tåg kör aldrig ut till sjöarna och i glesbygd så går de väldigt sällan. Därför är det bäst att investera i en bra bil. Du kan till exempel välja en Nissan som är en väldigt bra familjebil. Det bästa är om den har ett lite större garageutrymme så du får plats med alla fiskesaker. Om du ska vara borta över dagen vill du säkerligen ha plats för en stol, fiskelåda och lite andra tillbehör. Därför kan en halv- eller helkombi passa bra. Nissan har flera modeller som gör väldigt bra fiskebilar och som dessutom funkar väldigt bra till vardags.

Var beredd på att gå en promenad

Om du åker med bil till ett fiske kommer du sällan hela vägen fram. Det gäller särskilt om du ska ta dig till ett undangömt ställe som inte så många känner till. Då får du vara beredd på att parkera din bil och gå en bit till fots. Denna vägen kan dessutom vara ganska snårig och svåråtkomlig. Det är något du måste tänka på när du packar. Det underlättar om du kan bära det mesta av din packning på ryggen och ha händerna fria. Då är du också bättre skyddad om du skulle ramla eller snubbla. Det finns väldigt praktiska ryggsäckar som passar väldigt bra när du ska på fisketur. Du kan alltid kolla på nätet eller hos din lokala fiskehandlare för att hitta en som passar dig.

Hör efter på olika forum

Normalt så är det inte så enkelt att hitta dessa undangömda fiskeställen om du inte är bekant med området. Därför kan du höra dig för på olika forum och liknande. Det är ofta där du hittar människor som sitter på kunskapen om de bästa fiskeområdena. De kan även ge dig tips om hur du bäst tar dig dit och om det är något annat du behöver tänka på. I forum kan du även få tips på hur du packar rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *