Att fiska med barn
Att tänka på

Att fiska med barn

Om man ska fiska med barn finns det en hel del extra att tänka på. Man måste se till att vädret är bra och att det inte är allt för kallt för barnen att vara med. Man måste också se till att det är relativt lätt att ta sig till det ställe man ska fiska på. Det är en fördel om man inte måste gå långt från bilen för att kunna fiska och det är också bra om det inte är terräng med mera som ska passeras. Om bilen är nära kan barnen gå och sätta sig i den och det kan också vara bra att lägga en mobiltelefon på sätet så att barnen kan ringa efter hjälp om något skulle hända.

Se till att det finns mat och extra kläder

När man är iväg och fiskar kan tiden gå fort. Det kan vara bra att se till att man har lite mat med sig och kanske någon extra tröja med mera. Om ett barn skulle vilja bada eller om det ramlar i vattnet kan det också vara klokt att ha med en handduk och extrakläder så att man slipper åka hem med en gång. Det kan också vara lite kyligare precis vid vattnet och framåt kvällningen, så man kan därför behöva ha en extra tröja på sig. Dessutom kan man behöva ha lite extra plagg som skydd mot myggor, fästingar och andra insekter.

När det gäller mat kan det vara bra att ha med både lite snacks som chips, choklad och frukt. Det är också klokt att ha med någon form av varm mat i en termos eller som kanske kan lagas på plats över en öppen eld. Det gäller dock att man är försiktig om man ska elda och det kan också finnas eldningsförbud som är bra att hålla koll på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *