Sveriges härligaste fiskevatten
Olika fisketekniker

Sveriges härligaste fiskevatten

Har du tröttnat på de vatten som du vanligtvis brukar fiska i? Då ska du veta att Sverige har mängder med härliga fiskevatten som du kan nyttja. Det spelar ingen roll om du föredrar att sitta i roddbåten i lugn och ro eller om du hellre vill fiska i kraftiga drag. Just sportfiske är något som är väldigt vanligt i landet, men alla olika fiskealternativ är förekommande. Både barn och vuxna ser nöjet i att fiska, vilket gör sporten till ett utmärkt alternativ för den som vill spendera tid med vänner och familj eller njuta i sin ensamhet.

Har du jobbat hårt med sommarhuset hela vintern eller har du kanske längtat länge efter att få komma iväg och upptäcka nya platser och vatten? Då kan det vara hög tid för dig att se dig om efter andra fiskevatten runt om i landet. Som många redan vet är Sverige ett land som är otroligt rikt på vacker natur. Här finns det mängder med härliga fiskevatten och det bästa är att du sällan behöver åka speciellt långt. Det enda du ska se till är att du har ett fiskekort redo och att du packar allt som du behöver ha med. Satsa på ett bra takräcke från Worksystem så kan du packa både i bagageutrymme så väl som takväskan.

Bästa vattnet för fiske i Sverige

Amboälven – Söker du efter vatten som erbjuder mycket variation är det Amboälven som du ska titta närmare på. Här kan du njuta av lugnare strömmar om så önskas, men du hittar också platser där vattnet är mer aktivt och forsande. Detta gör Amboälven till ett riktigt bra alternativ för nybörjare så väl som proffsfiskare. Vattnet bjuder på öring och harr, och även gädda, sik och abborre.

Mörrum – Även om Amboälven är mycket populär och uppskattad så finns det en annan plats som har stulit majoriteten från alla fiskefantaster i landet. Det är naturligtvis Mörrum som vi talar om. Mörrum har i mångas ögon utsetts till Sveriges mecka för alla som älskar att fiska och det finns en god anledning till detta. Här behövs inte ens speciellt mycket tur för att lyckas kamma hem laxar och öring på 18 kilo plus!

Muonioälven – Ibland kan det kännas riktigt lönlöst att stå i timmar och försöka få napp. Muonioälven är vatten som är känt för att bjuda på riktigt många och riktigt snabba napp. Detta gör platsen till ett utmärkt alternativ för den som vill ha upp många fiskar eller kanske till och med för den som ska fiska tillsammans med barn eller tonåringar. Barn, som vi vet, blir oftast rastlösa och otåliga om inget sker direkt. Satsa på att besöka älven under juli månad för att säkerställa bättre fiskelycka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *