Trivseln ökar med rätt kläder
Olika fisketekniker

Trivseln ökar med rätt kläder

Det är stor skillnad mellan sportfiske och industriellt fiske. Det behövs logistik för att kunna hålla en besättning på ett fiskefartyg som måste tillryggalägga långa distanser för att finna fisk och därför av kostnadsskäl är ute flera veckor i taget. Förutom drivmedel och andra förnödenheter behövs det såväl kock som medicinsk personal, och varje sjöman måste själv bekosta en säkerhetskurs innan han kliver på skutan. Matkostnaderna kan hållas ner på grund av tillgången på färsk fisk, men kaffe, grönsaker, ris och potatis är inget man kan få upp ur havet.

Vad är det för väder vi fått?

Det finns många skäl att välja en strapatsrik hobby. Om du arbetar med datorer i ett kontorslandskap behöver du idka friluftsliv för att kunna prestera ditt yttersta på arbetstid. Du måste tänka på att vara riktigt klädd nerifrån och upp när du ska på fisketur, särskilt vid extrema förhållanden som vinterfiske vid vak men också vid fiske från båt. En ulltröja gör stor skillnad en blåsig dag. Sittunderlag, flytväst och ståltermos är exempel på några av de varor som du behöver och som outdoor erbjuder online. Dra nytta av erbjudandet med kostnadsfri leverans genom att beställa varor för minst 500 kronor.

Ön där fisken nappar

Färöarna ligger mitt ute i Atlanten. Det förvånar säkert ingen att fiske är huvudsysselsättningen på denna ö. Det atlantiska klimatet innebär att temperaturen inte sjunker under noll på vintrarna och att somrarna är förhållandevis kalla. Närheten till havet gör att grindvalar passerar öarna när de gör sina vandringar. Ibland strandar de i någon vik, eftersom deras navigationssystem inte fungerar i en trång farled. Fångsten delas rättvist mellan ortsbefolkningen och många har valkött i frysarna under många månader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *