Rätt klädd för fisketuren
Olika fisketekniker

Rätt klädd för fisketuren

Fiske är en bra och rolig sysselsättning för hela familjen. Det finns flera sätt att fiska på och det behöver inte bli dyrt. Att fiska från en brygga vid havet kostar i regel inget alls. Men det gäller att man är rätt klädd, annars kan man snabbt tröttna.

Vettiga kläder under fisket

Det är klokt att klä sig varmt och torrt under fisketuren. I friluftsaffärer finns det praktiska jaktkläder som också passar perfekt till fiske. De är anpassade för att man ska kunna vistas ute i vilket klimat som helst. Dessutom gör kläderna att man syns bra i naturen om man till exempel vill fiska i en å eller sjö i skogen. Kläderna är också väldigt hållbara och de finns i flera storlekar.

Kläder för barnen

Tar man med sig barnen på fisketuren måste man se till att även de har bra kläder. Det kan vara klokt att klä barnen enligt lager på lager principen. På så sätt kan man klä av dem ett eller två lager om vädret blir väldigt varmt. När kylan smyger sig på är det bara att klä på lagren igen. Det yttersta lagret bör också tåla vatten om det skulle bli regn när man är ute. Sitter man i en båt ute på vattnet kan det ta ett par minuter att komma i land och dessutom kan det vara en bit att gå till bilen.

Flytväst

Förutom bra kläder måste man också tänka på säkerheten. Alla, även vuxna bör bära en flytväst under fisket. Det spelar ingen roll om man är simkunnig eller inte. Om man ramlar i vattnet kan man råka slå sig medvetslös och då kan en flytväst som vänder en rätt rädda livet på en. Dessutom blir man en bra förebild för barnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *