Bli självförsörjande på fiske och odling
Olika fisketekniker

Bli självförsörjande på fiske och odling

Trenden om att bli självförsörjande på mat växer allt mer. Det har enorma fördelar för såväl hälsan som miljön att leva på sin egen tomtmark och vatten. Att vara självförsörjande innebär oftast att ha en gård på landet där du har möjlighet att odla, fiska och förbereda maten för egen del. Målet är att bli oberoende och om du bor på landet med en stor area mark har du förutsättningen som krävs. Speciellt med hjälp av moderna produkter för lantbruk.

Faktum är det inte finns en bättre tid än nu att göra detta med tanke på närvaron av klimatförändringar och den ofantliga mängd tillsatser och e-medel som finns i dagens livsmedel. På samma gång gäller det att vara realistisk då det för de flesta är svårt att bli fullständigt självförsörjande.

De första stegen

Du bor sannolikt inte i ett klimat som tillåter dig att exempelvis odla eget ris eller socker. Du kanske inte heller äger en mycket stor tomtmark. Oroa dig inte då det inte hindrar dig från att bli så oberoende som möjligt om du är beredd på justeringar. Så länge du är beredd att justera din diet kan du bli mer självförsörjande än vad du någonsin trodde var möjligt. Två andra essentiella förutsättningar för att lyckas är tillräckligt med tomtmark och flytande vatten året runt.

Den goda nyheten är att majoriteten av all jord i tomtmarker passar för odling. Du kommer att ha stor nytta av harvar som varit en självklar del i jordbruket i hundratals år. Moderna harvar från helhetsleverantören Kellfri tål påfrestningar och gör jobbet relativt smidigt. Om din jord är lerig, full av stenar eller hård har du nytta av denna typ av lantbruksprodukter.

När du väljer grödor att odla bör du välja de enklaste att odla och de som är rikast på näringsämnen. Potatis, lök, morötter och rödbetor är bra kandidater till en självförsörjande gård. Framförallt är potatis är en mångsidig och universell rotfrukt som kan tillagas på många olika sätt. Det är dock inte den bästa proteinkällan, så läs vidare för att se på en idealisk källa till kroppens behov av protein.

Lär dig fånga fisk

För att lyckas bli självförsörjande är det en bra idé att lära dig fiska, inte minst om du äger en större gård med vatten. Vikten av att skaffa protein är nämligen essentiell om du ska bli självförsörjande på riktigt. Fisk är en mycket proteinrik mat med låg fetthalt som ger dig en rad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *