Träning bra för fiskare
Olika fisketekniker

Träning bra för fiskare

Att träning är bra för vår hälsa och för att hålla kroppen stark vet de flesta, men det kan vara lätt att glömma bort att en stark kropp även kan vara av stor vikt när det kommer till fiske. I många situationer krävs både bålstyrka, en rygg som klarar påfrestningar, starka armar och bra greppstyrka.

Styrka och balans ovärderligt

Det är viktigt att vara rätt förberedd när du ger dig ut för att fiska; tänk på säkerheten då mycket kan hända även om du bara är ute i en roddbåt. Du har att göra med vattnets starka krafter så en bra balans och att vara simkunnig är av största vikt. Fisket i sig själv kommer stärka din kropp en del men för att bygga mer styrka krävs ytterligare utrustning. En roddmaskin för att stärka ryggen är en bra investering då den utöver att träna nästan hela kroppen även jobbar följsamt med dina leder. Det finns även träningsredskap som förbättrar balansen och med enbart din kroppsvikt kan du träna upp bålstyrkan och armarna. Allt detta behövs för att du ska kunna hantera olika situationer i fisket – allt från att minska risken att falla överbord till att orka dra in nät eller en stor fisk på lina. Du har också en fiskebåt som kräver kunskap, säkerhetstänk och styrka att handha.

Skapa trygghet med förberedelser

När du känner dig säker, stark och har den nödvändiga kunskapen är det bara att ge sig ut på böljan den blå. Har du andra med dig, speciellt barn, är det extra viktigt att alla säkerhetsåtgärder blivit uppmärksammade och att alla använder flytväst. Kom ihåg att det är bättre att ha förberett för mycket än för lite, men när ni alla är redo kommer ni kunna njuta desto mer av er fisketur. En stark kropp och knopp ger dig de allra bästa förutsättningarna för ett tryggt och spännande fiske med många napp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *