Fiskeutrustning – tänk på dessa tre saker
Olika fisketekniker

Fiskeutrustning – tänk på dessa tre saker

Är det dags att införskaffa fiskeutrustning? Vet du inte riktigt vad du bör tänka på eller ta hänsyn till då? Oavsett är det bra att tänka på vissa saker om du vill att allt ska bli så bra och smärtfritt som möjligt för dig. Först och främst är det bra om du har plats för fiskeutrustningen. Sedan är det bra att du skaffar relevanta fiskespön utifrån det du vill fiska efter samt hur du vill fiska. Det är även en stor fördel om du har beten som passar den sjö du tänkt fiska i.

Plats för fiskeutrustningen

Något som kan vara utmanande när du skaffar ny fiskeutrustning är att hitta en plats där du kan förvara den. Speciellt om du bor i en lägenhet och samtidigt skaffar ordentligt med utrustning. Om du till exempel bor i Haninge så kan du se till att du hyr förråd i Västerhaninge för att förvara din utrustning i. Då finns det både större och mindre förråd att välja mellan. Det är även väldigt billigt att hyra förråd där. Fördelen med att du hyr förråd är också att du kan använda det för att förvara många fler grejer utöver din fiskutrustning.

Relevanta fiskespön

Om du vet vad du vill fiska efter och har ett favoritsätt att fiska på är det givet att det är vettigt att du skaffar rätt fiskespö. Gillar du att flugfiska är det ett flugspö som gäller, gillar du spinningfiske bör du skaffa ett kastspö och gillar du att meta är det ett metspö som gäller. Sedan kan det också vara så att ett fiskespö passar bättre än ett annat beroende på vilken fisk du vill få. Är du till exempel ute efter gädda kanske det är vettigare att köra med kastspö än metspö.

Bete efter sjö

Förutom att du väljer rätt fiskespö kan det också vara avgörande om du får fisk eller inte beroende på vilket bete du fiskar med. Vissa sjöar eller älvar passar det bäst med metmask i, medan det i andra kanske passar bättre med ett skeddrag. Se gärna därför till att ta reda på hur det ser ut i just den sjö du ska fiska i och vad som passar bäst just där. Fråga gärna någon som är erfaren på det stället eller i närmaste fiskebutik så kan du få fram riktigt bra tips.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *