Vi går och fiskar
Olika fisketekniker

Vi går och fiskar

Det är inte många som lyckats fånga gammelgäddan. Faktum är att många inte ens vet vad det är för något. Det ska vi nu råda bot på. Det tillhör allmängodset att veta vad denna legendar inom svensk kulturhistoria symboliserar.

Det är nämligen så att det i varje insjö i Sverige där det finns gädda så finns det även en gammelgädda. Det är den individ som levt allra längst av alla fiskar i hela sjön. Den har undgått att fångas om och om igen genom åren. Några få har haft den på kroken men ingen har lyckats hala in den. Den sägs ha ätit upp en och annan hundvalp och minst en person har ärr på benen från när de blev attackerade av detta monster som gömmer sig i sjöns mörka djup.

Vad symboliserar då denna tingest? Jo, den symboliserar den del av naturen som mänskligheten aldrig riktigt lyckas tämja. Det ytterst vilda och farliga. Den som tämjer detta – i detta fall den som fångar gammelgäddan – blir ögonblickligen en legend och detta med all rätt. Det är ju så många genom åren som försökt och så väldigt många som misslyckats. Vi som haft honom på kroken vet hur det känns. Det är obeskrivligt att komma så nära. Fast man vet hela tiden att det inte kommer gå, att den är för stor och för stark. Men man hoppas ändå för att man så gärna vill bli den som fångade gammelgäddan.

Ja, det är många som vill kamma hem denna vinst. Om man är smart bör man notera detta. Det är värt att ha i åtanke att denna strävan alltid kommer finnas kvar. Om man är företagsam och vill tjäna pengar kan det vara en god idé att starta ett företag som ägnar sig åt just detta – det vill säga sportfisket och jakten på gammelgäddan. Med hjälp av https://www.capcito.com/sv kan man samla alla sina företagstjänster på ett och samma ställe, vilket är väldigt hjälpsamt då man hellre fokuserar på att hjälpa sina kunder få det de allra helst vill ha – monstret i sjön. Det tar ju sin lilla tid att bygga upp verksamhet som så att säga flyter. Men har man bara viljan och en känsla för service så ska det nog kunna gå vägen.

Sportfisket tycks aldrig blekna i popularitet och lär förbli en god försörjning i många år framöver. Utrustning av hög kvalitet blir allt billigare och intresset tycks öka bland unga såväl som äldre. Kanske börjar folk få nys om gammelgäddan som lurar på resten av fiskarna i sjöarna. Kanske kommer det till sist inte finnas några gammelgäddor kvar i våra insjöar. Det kanske vore lika bra eftersom man då skulle slippa bli biten när man tar sig ett morgondopp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *